Откриване на течове бъз къртене – как е възможно това?

За щастие на милионите домакинства в България, вече не се налага разрушаването на стени или подови настилки, с цел да се открият течовете от водопровода и канализацията. Това е възможно благодарение на специализираните технологии, с които разполагат качествените фирми за ВиК услуги у нас. А сега нека Ви запознаем с конкретните методи и действия.

Обикновено потребителите виждат течовете в банята, кухнята или терасата под формата на петна, ронене на мазилката или протекъл таван. Те обаче не могат да установят, откъде идва теча и често стават жертви на наводнения и прочие неприятни изживявания. Ето защо при поява на такъв проблем, се налага да се възползвате от откриване на течове без къртене.

Термографският способ за локализирането на течовете се извършва посредством употребата на инфрачервени технологии, които откриват теча бързо и Ви дават възможност да извършите съответните ремонти по тръби, канализация, хидроизолация и други. Препоръчва се да действате енергично, тъй като загубата на време може да доведе до влошаване на проблема.

По всяка вероятност се питате, колко ще струва откриването на течове без къртене, но ние не можем да Ви дадем точен отговор, без да сме запознати със случая. Ако повредата не е стигнала краен стадий, то ремонтните дейности няма да са толкова скъпи. В случай, че сте чакали прекалено дълго, има голяма вероятност ремонтът да Ви излезе малко повече.

От както съществува термографският метод за откриване на възникнали течове, собствениците на апартаменти и къщи са по-спокойни, тъй като не се налага да къртят стените и пода. Тези процедури се свързваха с натрупване на много мръсотия и довършителни ремонти, а сега това е в миналото и всеки теч ще бъде открит за кратко време, с помощта на модерната техника.

В обобщение

Не бива да изпадаме в паника, когато видим влага по стените, на тавана или на пода. Да, водата може да причини много пакости, но за това си има добри специалисти, които ще изиграят решаваща роля при откриване на течове без къртене и ремонтните дейности свързани с аварията. Надяваме се, този материал да е бил полезен и интересен за Вас и очаквайте още по темата за водопровода и канализацията в най-скоро време.

4/5 - (1 vote)
Всички права са запазени. ТечовеБГ © 2011-2022